• Onze materialen

    Continu doen we ons stinkende best om te blijven innoveren met duurzame producten. Ons doel? Wij streven ernaar dat plastic tot het verleden behoort, liever vandaag dan morgen! Toch zijn we ook realistisch genoeg om te begrijpen dat er helaas nog niet voor alles een (goed) alternatief is.

    We willen onze klanten een zo duurzaam mogelijk assortiment aanbieden, maar wel met producten van goede kwaliteit! Hieronder vind je meer informatie over de materialen die wij gebruiken. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op!

Bamboe

Bamboe is een plantsoort dat ontzettend snel groeit en vaak wordt gezien als onkruid. De plant maakt elk jaar opnieuw stammen aan die rap de hoogte in schieten.

Lees meer

Palmblad

Palmblad producten worden gemaakt van het afval dat vrijkomt tijdens het groeiproces van palmen. Elk product is uniek, want simpelweg elk blad is uniek.

Lees meer

Suikerriet

Bagasse is net als palmblad een afvalproduct, maar in dit geval van suikerriet. Het suikerriet afval werd voorheen vaak verbrand, wat vervuiling veroorzaakt.

Lees meer

Papier, karton en hout

Om deze producten te maken dienen er bomen gekapt te worden. Helaas kunnen we dit niet tegengaan, maar we kunnen er wel op een bewuste manier mee omgaan.

Lees meer

Aluminium

Aluminium wordt, logischerwijs, als minder duurzaam gezien dan bijvoorbeeld papier of hout. Toch is aluminium duurzaam op bepaalde vlakken.

Lees meer

(BIO)Plastic

Heel eerlijk? Het liefst verkopen we natuurlijk helemaal geen plastic. Echter is er helaas nog niet overal een (goed) alternatief voor te vinden zonder plastic.

Lees meer