Alles over suikerriet (bagasse) disposables

Bagasse, ook wel bekend als suikerrietpulp, is het afval van suikerrietplanten dat overblijft nadat de suiker uit de planten is onttrokken. In plaats van de suikerrietstengels weg te gooien of te verbranden, wordt van de pulp een papierachtige substantie gemaakt. Aangezien bagasse een bijproduct van de suikerrietproductie is, is er geen extra lang of energie nodig om het te verbouwen en leidt het ook niet tot meer ontbossing. Bagasse kan in verschillende vormen en producten worden gegoten die perfect geschikt zijn voor het verpakken van voedingsmiddelen.

Waarom zijn suikerriet disposables duurzaam?

Bagasse is afgeleid van het Spaanse woord ‘afval’. Het suikerriet afval werd voorheen vaak verbrand, wat vervuiling veroorzaakt. Het omzetten van afval naar disposables is natuurlijk een stuk milieuvriendelijker. Een ander groot voordeel voor het milieu is dat de productie van suikerriet disposables een stuk energie-efficiënter is dan het produceren van plastic producten. Door bagasseproducten te gebruiken, help je vervuiling en energieverbruik te verminderen.

 


Wat zijn de voordelen van suikerriet disposables?

Bagasse heeft meerdere voordelen, niet alleen voor het milieu maar ook voor jou en jouw bedrijf. Ten eerste is het gemakkelijk beschikbaar, riet groeit namelijk ontzettend snel. Vaak kan er elk half jaar al geoogst worden. Daarnaast worden suikerrietplangages niet speciaal voor deze doeleinden aangelegd, gezien de disposables van het afvalproduct worden vervaardigd.

Bagasse is een goed materiaal voor wegwerpproducten. De disposables zijn volledig biologisch afbreekbaar, plasticvrij en gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Bagasse-producten zijn zowel koelkast als magnetron bestendig en worden gebruikt voor warme en koude gerechten. Benieuwd naar ons aanbod? Bekijk het hieronder!

1 van 24