Alles over aluminium disposables

Aluminium wordt, logischerwijs, als minder duurzaam gezien dan bijvoorbeeld papier. Toch is aluminium duurzaam op bepaalde vlakken. Het gaat niet alleen tientallen jaren mee, maar het kan ook bijna eindeloos worden gerecycled. En dat zonder kwaliteitsafname!

Is aluminium duurzaam?

Producten van aluminium zijn een milieuvriendelijker alternatief ten opzichte van veel plastic producten. De lange levensloopcyclus van aluminium maakt het onder andere een duurzaam materiaal. Producten van aluminium zijn relatief licht van gewicht, waardoor er minder CO2 vrijkomt bij het transport. Daarnaast is voor het recyclen van aluminium slechts 5% van de energie nodig die voor de productie van het primair aluminium vereist is. Zo wordt er tot 8 ton CO2-uitstoot per ton aluminium vermeden. Onze producten zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium, wat bekend staat vanwege zijn goede warmte isolerende werking. Verder kan voedsel, verpakt in aluminium verpakkingsmateriaal, langer bewaard blijven en hoeft er dus minder weggegooid te worden. Bekijk snel alle producten in ons assortiment die gemaakt zijn van aluminium.

 

Wat zijn de voordelen van aluminium disposables?

In de horecasector worden aluminium bakjes vaak ingezet. En dat is niet voor niets! Aluminium is namelijk een enorm sterk materiaal. De kapsalons, lasagnes of vis- en vleesgerechten worden door de aluminium disposables beschermt tegen licht, lucht en vocht. Daarnaast houdt het etenswaren goed warm. De recyclage van aluminium is oneindig, het materiaal is namelijk 100% recyclebaar. Aluminium behoudt in tegenstelling tot veel andere materialen ook zijn eigenschappen tijdens het recyclageproces. Ben je overtuigd van de voordelen van aluminium wegwerpverpakkingen? Neem dan hieronder een kijkje in ons assortiment. Naast aluminium wegwerp bakjes verkopen we ook aluminiumfolie rollen!

1 van 9