5 creatieve en praktische tips om disposables te gebruiken

De afgelopen jaren zijn we ons steeds bewuster geworden van hoe schadelijk plastic is voor het milieu. Deze bewustwording heeft geleid tot een groeiende belangstelling voor duurzame producten, met name duurzame wegwerpartikelen. Deze disposables worden gezien als onderdeel van de oplossing voor het plastic zwerfaval in de oceaan.

Onze producten worden voornamelijk aan horecabedrijven verkocht, maar dat betekent niet dat ze ook alleen daar te gebruiken zijn! In dit blog delen we vijf creatieve en praktische manieren om duurzame disposables te gebruiken om bij te dragen aan het verminderen van plastic afval in het milieu.

Duurzame disposables

1. Servetten als inpakmateriaal

Servetten zijn niet alleen handig om te voorkomen dat je knoeit of als tafeldecoratie, ze kunnen namelijk ook gebruikt worden als inpakmateriaal. Gebruik duurzame servetten in plaats van piepschuim, plastic zakjes of ander wegwerpverpakkingsmateriaal om breekbare spullen te beschermen tijdens de verzending. Daarnaast is het ook mogelijk om kleine cadeaus, zoals sieraden en zeepjes in te pakken met servetjes.

2. Duurzame disposables inzetten voor festivals

Als je ooit naar een festival of een ander evenement bent geweest, weet je waarschijnlijk hoeveel afval er na afloop achterblijft. Er is een eenvoudige oplossing om bij te dragen aan het verminderen van de afvalberg - duurzame wegwerpproducten! Denk bijvoorbeeld aan biologisch afbreekbare borden, bestek en bekers. In onze digitale schappen vind je verschillende biologisch afbreekbare disposables, herkenbaar aan het groene BIO logo onderaan de productfoto.

3. Bedrukte koffiebekers op kantoor

Verduurzaming van producten wordt steeds noodzakelijker vanwege specifieke wetten en regels. Zo zijn ook de plastic koffiebekertjes op kantoor een keer aan de beurt. Hoewel plastic bekertjes nog niet verboden zijn, dragen ze wel bij aan de welbekende plasticsoep. Daarom is het slim om nu over te stappen op koffiebekers gemaakt van duurzame materialen of herbruikbare bekers. En hoe leuk is het om bedrukte koffiebekers met jouw eigen logo of slogan op kantoor te hebben? Neem contact met ons op en onze creatives zorgen voor een gratis professioneel ontwerp!

4. Lunch verpakken in duurzame disposables

In de ochtend voor dat je naar het werk gaat snel een boterham smeren en in een plastic zakje stoppen, we hebben het allemaal wel eens gedaan. Het is alleen niet erg milieuvriendelijk. Gebruik liever een lunchbox, duurzame snackzakjes of herbruikbare maaltijdkommen als je een keer zin hebt in een salade of warme maaltijd. Deze producten zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ze zorgen ook dat je broodjes en maaltijden vers blijven.

5. Snackzakken als cadeauverpakking

Snackzakken zijn niet alleen te gebruiken voor snacks of het verpakken van je lunch. Ook voor het inpakken van cadeautjes zijn ze erg praktisch. Doe er een strikje of lintje omheen en voilà! Onze zakken zijn gemaakt van papier en zijn 100% biologisch afbreekbaar. Wil je meer duurzame inpaktips? Lees dan snel ons blog waarin we ook tips geven voor duurzame cadeaus.

Snackzakken als cadeauverpakking

TakeAware is de goedkoopste in duurzame disposables

Bij TakeAware verkopen we geen gewoon verpakkingsmateriaal. In onze digitale schappen vind je duurzamere alternatieven voor disposables, veelal gemaakt van plant-based materialen. Veel van onze producten dragen bij aan een circulaire economie, waarbij afval een tweede leven krijgt en wordt omgezet tot een verpakking. Onze focus ligt op Friendly Disposables. We zetten hierin stappen, maar willen het niet te zwaar maken. Zo helpen wij jou om hapje voor stapje duurzamer te worden! We maken het voor jou gemakkelijk om duurzamere alternatieven te bestellen met behulp van ons ruime assortiment. En we bieden ook nog eens de beste prijskwaliteitverhouding! Bestel vandaag nog en draag bij aan een toekomst zonder plasticsoep.