Snacken zonder schuldgevoel: Gezonde snacks in duurzame verpakkingen!

We houden allemaal wel van een lekkere snack op z'n tijd. Maar wat als je kunt snacken zonder je schuldig te voelen? Dat kan! Met een paar slimme keuzes geniet je van je favoriete tussendoortjes zonder dat het ten koste gaat van je gezondheid. In deze blog delen we een aantal gezonde alternatieven die net zo lekker zijn als de ongezonde opties. Ook geven we per snack een aantal duurzame disposable opties. Zo snack je helemaal zonder schuldgevoel!

1. Fruit en noten

Fruit is van nature zoet en zit boordevol vitamines en vezels, wat het een uitstekende keuze maakt voor een tussendoortje. Combineer fruit met een handje ongezouten noten voor wat extra proteïne en gezonde vetten. Met deze combinatie zit je langer vol en voorkom je dat je snel weer naar iets ongezonds grijpt.

Maak het nog leuker door je fruit en noten te serveren in onze palmblad kommen, zodat je niet alleen aan je gezondheid denkt, maar ook nog eens aan het milieu!

2. Groentechips

Vergeet de gewone chips en probeer eens groentechips. Groentechips, gemaakt van bijvoorbeeld zoete aardappel, pastinaak of rode biet, zijn niet alleen kleurrijk en knapperig, maar ook vol voedingsstoffen. Je kunt ze zelf maken in de oven met een beetje olijfolie en kruiden, of kies voor een kant-en-klare variant zonder toegevoegde suikers of zout.

Serveer je groentechips in onze biologisch afbreekbare snackbakjes.

3. Hummus met rauwkost

Hummus is een lekkere dip gemaakt van kikkererwten die rijk is aan proteïne en vezels. Combineer hummus met rauwkost zoals wortel, komkommer, paprika of cherrytomaatjes. 

Een goede presentatie maakt alles beter! Gebruik een duurzaam wegwerp schaaltje van TakeAware voor je hummus en rauwkost, perfect voor bijvoorbeeld een feestje.

4. Popcorn

Popcorn is een verrassend gezonde snack. Kies voor luchtig gepofte popcorn zonder boter en zout. Popcorn is rijk aan vezels en laag in calorieën, waardoor je lekker kunt dooreten zonder schuldgevoel.

Geniet van je popcorn uit een van onze foodbuckets.

5. Griekse yoghurt met honing en noten

Griekse yoghurt is een ideale snack als je trek hebt in iets zoets, maar toch gezond wilt blijven. Voeg er wat honing en een handje noten of zaden aan toe voor extra smaak en crunch. De proteïne zorgt ervoor dat je langer vol zit, terwijl de honing een natuurlijke zoetheid geeft. Onze kommen zijn ideaal voor het serveren van yoghurt.

6. Gedroogd fruit

Gedroogd fruit zoals abrikozen, vijgen of cranberries is een heerlijke, zoete snack die ook nog eens rijk is aan vezels. Let wel op de hoeveelheid, want gedroogd fruit bevat meer suiker dan vers fruit. Een kleine handvol is perfect om van te genieten.

Kies voor onze suikerriet snackbakjes voor het serveren van gedroogd fruit!

7. Rijstwafels met avocado

Rijstwafels zijn een licht alternatief voor brood of crackers. Beleg ze met avocado en een beetje zout en peper voor een lekkere en gezonde snack. Avocado zit vol gezonde vetten die goed zijn voor je hart en helpen je langer vol te blijven.

Serveer de rijstwafels op een van onze kartonnen bordjes

8. Donkere chocolade

Heb je zin in iets zoets? Ga dan voor een stukje pure chocolade met minstens 70% cacao. Donkere chocolade bevat minder suiker dan melkchocolade. Een klein stukje is vaak al genoeg om je trek in zoet te stoppen.

Snacken zonder schuldgevoel met duurzame disposables

Gezond snacken hoeft niet saai te zijn. Met deze tips kun je snacken zonder schuldgevoel, terwijl je toch gezonde keuzes maakt. Vergeet niet dat het bij gezonde snacks net zo belangrijk is om te genieten van wat je eet. Naast de genoemde duurzame disposables vind je in ons assortiment nog veel meer producten. Neem snel een kijkje!