De ultieme sausgids: Welke saus past bij welke frituursnack?

Frituursnacks zijn in Nederland ontzettend populair. Of het nu gaat om een snelle hap of een borrelavondje, we grijpen graag naar snacks uit de frituur. Maar wat is een goede snack zonder de juiste saus? In deze blog duiken we in de wereld van frituursnacks en laten we je zien welke saus het beste past bij jouw favoriete snack.

Welke saus past bij patat?

Laten we beginnen met de klassieker: patat. Patat gaat met veel sauzen goed samen, maar de populairste blijft toch wel mayonaise. Het romige van de mayo past perfect bij de knapperige patat. Als je liever iets zoeters hebt, is ketchup ook een topkeuze. Voor de echte liefhebbers van mixen is patat speciaal (met mayonaise, ketchup en uitjes) een heerlijke combinatie.

Bij het serveren van patat is het belangrijk om een geschikt bakje te hebben dat niet alleen stevig is, maar ook ruimte biedt voor zowel de friet als de saus. Deze bakjes en puntzakken zijn ideaal voor patat. De puntzak met sausvak houdt je friet knapperig en geeft voldoende ruimte voor een flinke klodder saus zonder dat het een rommeltje wordt. De A22 frietbakjes zijn ruim en stevig, perfect voor een grote portie patat met saus.

Patatbakjes: 

 

Welke saus past er bij kroket?

De kroket is een Nederlandse favoriet met zijn knapperige buitenkant en zachte ragoutvulling. De perfecte saus om hierbij te serveren is mosterd. Vind je mosterd te heftig? Dan is mayonaise ook een prima optie, die de kroket wat romiger maakt.

Om de kroket goed te serveren, is een stevig bakje onmisbaar. Deze A5 kroketbakjes zijn perfect voor het serveren van een enkele kroket. Ze zijn stevig genoeg om de kroket op zijn plek te houden en bieden ruimte voor saus. Ze zijn stevig en hittebestendig, zodat de kroket warm blijft en er geen saus of vet door het bakje heen komt.

Kroketbakjes: 

 

Welke saus past er bij frikandel?

Een frikandel kun je op verschillende manieren eten, maar de meest populaire is toch wel de frikandel speciaal. Deze wordt geserveerd met curry, mayonaise en uitjes. Als je het wat simpeler wilt houden, kun je ook kiezen voor alleen curry of ketchup. Vooral curry, met zijn iets kruidigere smaak, past perfect bij de frikandel.

Deze A16 frikandelbakjes zijn perfect voor het serveren van frikandellen. Ze zijn lang en stevig, zodat de frikandel goed op zijn plek blijft. Gemaakt van duurzame materialen zoals suikerriet en kraft, zorgen deze bakjes ervoor dat je snack netjes blijft en geen vet of saus door het bakje heen komt.

Frikandelbakjes

 

Welke saus past er bij een kaassoufflé?

Een kaassoufflé heeft een krokant jasje met een gesmolten kaasvulling. Ketchup is hierbij vaak de eerste keus, omdat het de rijke kaassmaak lekker aanvult met iets zoets. Als je wat meer pit wilt, is sweet chilisaus een goede keuze. Houd je van een scherpere smaak? Probeer dan eens mosterd bij je kaassoufflé.

Bij een kaassoufflé heb je een bakje nodig dat stevig is en de snack goed op zijn plek houdt, terwijl het ook ruimte biedt voor een saus. Deze bakjes zijn ideaal voor een kaassoufflé. Het snackschaaltje van suikerriet en het A7 kraft bakje bieden beide genoeg ruimte voor de snack en een schepje saus.

Kaassouffle bakjes:

 

Welke saus past er bij een portie bitterballen?

Bij bitterballen hoort natuurlijk mosterd. De scherpe, kruidige smaak van mosterd past perfect bij de romige binnenkant van een bitterbal. Als je het wat luxer wilt maken, kun je ook truffelmayonaise proberen. Dit geeft een extra smaak aan je bitterballen.

Bij een snack als bitterballen hoort natuurlijk ook het juiste bakje.Deze A9 bakjes zijn perfect voor bitterballen. Ze zijn stevig, milieuvriendelijk en ruim genoeg voor meerdere bitterballen en een klodder saus. Bovendien zijn ze gemaakt van duurzame materialen zoals suikerriet en kraftpapier.

Bitterballen bakjes: 

 

Welke saus past er bij een bamischijf en nasischijf?

Deze Oosterse snacks gaan perfect samen met satésaus. De smaak van pinda’s sluit mooi aan bij de gekruide vulling van de bami- of nasischijf. Als je liever iets zoets met een beetje pit hebt, is sweet chilisaus ook een prima keuze.

Omdat bamischijven en nasischijven vrij groot en plat zijn, is een wat groter, rechthoekig bakje ideaal. Deze bakjes zijn groot genoeg om een bamischijf of nasischijf te serveren en hebben ruimte voor een flinke klodder saus. 

Bami- en nasischijf bakjes:

 

Welke saus past er bij een mexicano?

De Mexicano is het lekkerst met curry. De kruidige smaak van de Mexicano past goed bij de pittigheid van curry. Als je liever een iets zoetere saus wilt proberen, dan is joppiesaus ook een verrassend goede keuze bij deze snack.

Het bakje moet hittebestendig zijn en voldoende ruimte bieden voor de saus. Deze schaaltjes zijn ideaal voor het serveren van een Mexicano. De schaaltjes zijn een praktische en stevige optie die zorgt voor een nette presentatie van de snack.

Mexicano bakjes

Of je nu van zoet, pittig of romig houdt, er is altijd wel een saus die perfect bij jouw favoriete frituursnack past. Dus de volgende keer dat je voor de frituur staat, durf te experimenteren en ontdek jouw ideale saus-snack combinatie.

Benieuwd naar al onze snackbakjes? Neem dan snel een kijkje op onze website. Al onze bakjes vind je onder de categorieën snackbakjes en frietbakjes