Flustix

Flustix is een duurzaamheidslabel, ontworpen voor plasticvrije en gedeeltelijk plasticvrije producten. Flustix analyseert producten & toeleveringsketens en labelt vervolgens goedgekeurde artikelen met een Flustix-keurmerk. Flustix ondersteunt plastic alternatieven en communiceert duurzaamheid voor innovatieve merken. Klik hier voor meer informatie over Flustix. 

Biologisch afbreekbaar

Veel van onze friendly disposables bevatten het groene BIO logo. Producten met dit logo zijn 100% biologisch afbreekbaar en composteerbaar volgens EN13432. De producten kunnen wel een dunne plastic coating bevatten, maar dit is dan een PLA-coating die gemaakt is van de plantaardige suikers uit mais.

Recyclebaar

Het logo om recyclebare materialen en producten aan te duiden is het universele recycling logo, wat een internationaal erkend beeldmerk is. Het symbool wordt ook wel het kringloopsymbool genoemd, omdat alle producten die gerecycled kunnen worden een kringloop doorgaan. Na het gebruik van een product worden de grondstoffen ervan gescheiden, welke de basis vormen voor nieuwe producten.

FSC®-keurmerk

Het FSC®-keurmerk staat voor Forest Stewardship Council. Dit is het eerste internationale keurmerk met strenge eisen voor duurzaamheid en sociaal bosbeheer. Producten die een FSC®-keurmerk dragen zijn gemaakt van materiaal dat uit een gebied komt waar verantwoord bosbeheer wordt toegepast. Klik hier om meer te lezen over het FSC®-keurmerk.