Zondag Noorderplantsoen: Genieten op de mooiste plek van Groningen

Midden in het levendige Groningen vind je restaurant Zondag Noorderplantsoen, een horecazaak waar je kunt genieten van lekker eten, een ontspannen sfeer en een prachtig uitzicht op het Noorderplantsoen. Naast het bieden van een fijne plek voor hun gasten, staat duurzaamheid centraal. Wij spraken eigenaresse Svende Reeskamp over ondernemen op deze unieke plek en hoe zij bewust omgaan met duurzaamheid in hun dagelijkse bedrijfsvoering.

 

De mooiste plek van Groningen

Voor de eigenaresse van restaurant Zondag was het Noorderplantsoen altijd al een bijzondere plek. "We vonden dit echt de mooiste plek van de stad," vertelt ze. "Als we hier iets konden doen, dan zou dat geweldig zijn." Toen de kans zich voordeed om op deze locatie te ondernemen, greep ze die dan ook met beide handen aan.

Voor haar is het park de perfecte locatie voor restaurant Zondag. Het is een plek waar iedereen samenkomt - van wandelaars en sporters tot gezinnen en studenten. "Het is ontzettend leuk om te kunnen ondernemen op zo’n bijzondere plek," vertelt ze.

Duurzaam ondernemen in de praktijk

Duurzaamheid is voor restaurant Zondag geen bijzaak, maar een vast onderdeel van hun bedrijfsvoering. Dit zie je bijvoorbeeld duidelijk terug in hun keuze voor duurzame disposables. Hier komt onze samenwerking om de hoek kijken, want hun kraft frietbakjeskartonnen koffiebekers en papieren rietjes komen uit ons assortiment. "Het is fijn om met leveranciers te werken die duurzaamheid uitstralen", vertelt ze.

De nieuwe regelgeving rondom disposables

In de horeca wordt duurzaamheid steeds belangrijker, en ook nieuwe regelgeving rondom disposables speelt hierin een grote rol. Eigenaresse Svende heeft gemengde gevoelens over hoe deze regels bij ondernemers zijn neergelegd. Toch erkent ze dat het noodzakelijk is dat er iets wordt gedaan. “Mensen worden nu bewuster van de impact van hun keuzes,” legt ze uit. Dit bewustzijn probeert restaurant Zondag verder te stimuleren, bijvoorbeeld door korting te geven als gasten hun eigen beker meenemen.

Toch merkt Svende dat de meeste bestellingen nog steeds in wegwerpbekers worden meegenomen. Om ook hier een duurzame keuze te maken, kiest ze bewust voor producten die een duurzaam imago uitstralen, zoals kraft bekers en kartonnen verpakkingen. “Het is belangrijk dat wat je meegeeft, een goed beeld geeft. Plastic vermijden we zo veel mogelijk, want gasten hebben daar ook een mening over,” vertelt ze.

De nieuwe regels maken één ding duidelijk: als ondernemer kun je niet meer om duurzame disposables heen. Gelukkig bieden wij hierin een waardevolle ondersteuning. Met ons assortiment van milieuvriendelijke producten helpen we restaurant Zondag om niet alleen aan de regelgeving te voldoen, maar ook een positieve indruk achter te laten bij hun gasten.

Samenwerking met TakeAware

"Het fijne aan TakeAware is hoe makkelijk het contact verloopt," legt de eigenaresse uit. "Soms is het gewoon een appje: 'Heb je nog wat nodig?' Dat persoonlijke contact werkt supergoed."

Daarnaast geeft ze aan dat ze bij TakeAware zijn gebleven vanwege hun sterke focus op duurzaamheid. "De producten die we gebruiken stralen duurzaamheid uit, en dat is precies wat we graag willen laten zien aan onze gasten."

Dankzij de combinatie van toegankelijke communicatie en duurzame producten voelt de samenwerking heel natuurlijk aan. "Het is fijn dat we makkelijk met ze door één deur kunnen en dat hun visie aansluit bij die van ons."

Een plek waar iedereen welkom is

Ben je binnenkort in Groningen? Kom dan eens langs bij Restaurant Zondag. Geniet van de mooie locatie, het lekkere eten en de ontspannen sfeer. Dit is dé plek om even te ontsnappen aan de drukte en te genieten van alles wat het Noorderplantsoen te bieden heeft.