Van plastic naar papieren tasjes: wat zijn de voordelen?

Papieren tasjes zijn een duurzaam alternatief voor plastic tasjes. De papieren of kartonnen tasjes kunnen meerdere keren worden gebruikt en zijn gemakkelijk recyclebaar. In deze blog bespreken we ook hoe ze bijdragen aan het verminderen van de afvalberg. Of je nu op zoek bent naar een manier om je bedrijf te verduurzamen of gewoon op zoek bent naar een handige en duurzame manier om je boodschappen te vervoeren, papieren tasjes zijn een goede optie. Lees verder om te ontdekken waarom!

Papieren tasjes

Waarom zijn papieren tasjes duurzaam?

Onze papieren tasjes zijn gemaakt van duurzame materialen en zijn volledig biologisch afbreekbaar, waardoor ze een milieuvriendelijk alternatief zijn voor plastic tasjes.

100% biologisch afbreekbare papieren tasjes

In tegenstelling tot plastic tasjes, die honderden jaren nodig hebben om af te breken en daarmee een enorme belasting voor het milieu vormen, breken papieren tasjes binnen enkele maanden af en veroorzaken ze geen schade aan het milieu. Papieren tasjes worden gemaakt van natuurlijke materialen, zoals houtpulp en plantaardige vezels. Ze bevatten geen schadelijke chemicaliën en zijn volledig recyclebaar. Wanneer je een papieren tasje weggooit, zal deze in een natuurlijke omgeving snel afbreken en terugkeren naar de natuurlijke cyclus. Het 100% biologisch afbreekbare aspect van papieren tasjes is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van mens en dier. Plastic tasjes breken uiteindelijk af in microplastics, die in het water terecht kunnen komen en worden ingeslikt door vissen en andere zeedieren.

FSC® gecertificeerde papieren tasjes

Veel van onze papieren tasjes bevatten het FSC®-keurmerk, maar waar staat dit eigenlijk voor? Disposables die FSC® gecertificeerd zijn, worden gemaakt van bomen die geteeld zijn onder verantwoord bosbeheer. Op deze manier wordt ontbossing tegengegaan, wat belangrijk is om de CO2 uitstoot te verminderen en klimaatverandering te bestrijden. Bij het kappen van bomen houdt FSC® rekening met mens en dier. Het bos wordt opgedeeld in vakken en elk jaar wordt er in een ander vak geoogst, zodat het bos tijd krijgt om zich te herstellen.

3 voordelen van kartonnen tasjes

1. Sterk, herbruikbaar en voedselveilig

Kartonnen tasjes zijn niet alleen duurzaam, maar ook stevig en sterk. De tassen zijn hierdoor perfect om hergebruikt te worden. Dit vermindert de afvalstroom en zorgt voor een langere levensduur van het product. Je kunt de draagtassen bijvoorbeeld weer gebruiken als cadeautasje of bij je volgende winkelbezoek weer meenemen. Papieren tasjes zijn daarnaast veiliger voor voedsel dan plastic tasjes, omdat papier geen schadelijke chemicaliën afgeeft en geen microplastics bevat.

2. De veelzijdigheid van papieren tasjes

Papieren tasjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, waardoor ze geschikt zijn voor allerlei soorten producten en/of gerechten. Of je nu kleine sieraden, grote kledingstukken of take away maaltijden verkoopt, er is altijd een papieren tasje dat bij jouw product past. Bovendien zijn papieren tasjes ook handig voor evenementen en beurzen.

3. Makkelijk te personaliseren

Papieren tasjes kunnen gemakkelijk worden gepersonaliseerd met bedrijfslogo's, berichten en andere informatie om een merk te promoten of een boodschap over te brengen. Met bedrukte papieren tasjes val je op. Bij TakeAware bedrukken we tasjes in no time en tegen een scherpe prijs. Heb je zelf een ontwerp? Stuur het dan naar ons via het aanvraagformulier. Heb je nog geen ontwerp? Onze creatives denken graag met je mee en maken gratis een ontwerp dat past bij jouw merk. Zo kun je opvallen met jouw eigen persoonlijke papieren tasjes. Wil je meer weten over het bedrukken van onze goedkope papieren tasjes? Neem dan contact op met ons of klik hier om meer te lezen.

Goedkope én duurzame papieren tasjes vind je bij TakeAware

Of je nu op zoek bent naar witte tasjes, kraft tasjes, bruine tasjes of bedrukte tasjes, we hebben het allemaal! TakeAware is dé papieren tassen groothandel wanneer je speurt naar duurzame tasjes. Onze papieren tasjes zijn verkrijgbaar in drie verschillende maten. Zo hebben we kleine, middelgrote en grote tassen. Onze kartonnen tasjes hebben een extreem lage prijs en zijn van hoge kwaliteit. Perfect voor verschillende doeleinden! Bij ons draait alles om friendly disposables en we helpen we je graag om hapje voor stapje duurzamer te worden.