Disposables met een coating: PE vs. PLA

Wanneer je een kijkje hebt genomen in onze digitale schappen is het je vast niet ontgaan dat sommige van onze kartonnen producten een coating bevatten. Dit is meestal een PE-coating of een PLA-coating. Maar waarvoor dient deze coating? En wat zijn precies de verschillen? In dit artikel leggen we het je uit!

disposables

Waarom een coating aanbrengen?

Het grootste deel van de producten in ons assortiment is gemaakt voor het verpakken en vervoeren van voedsel en dranken. Denk aan bekers, snackbakjes, menuboxen en meer. Om deze reden is het belangrijk dat de verpakkingen voedselveilig, vetvrij en lekvrij zijn. Om dit te realiseren wordt er soms een dunne coating aangebracht aan de binnenkant van het product. Denk bijvoorbeeld aan kartonnen soepbekers. Zonder coating zou de soepbeker binnen enkele minuten zacht worden en gaan lekken. Door de aangebrachte coating blijft de beker met hete soep stevig en lekvrij.

Wat is een PE-coating?

Een deel van de producten in ons assortiment heeft een PE-coating. Dit is een beschermende polyethyleen coating die gemaakt is van aardolie. Producten met een PE-coating zijn meestal zeer geschikt om te recyclen. 

Wat is een PLA-coating?

Een andere coating die gebruikt wordt voor onze disposables is de PLA-coating. PLA staat voor polymelkzuur en wordt gemaakt van plantaardige grondstoffen, zoals suikerriet en maïszetmeel. Producten met deze coating zijn niet geschikt om te recyclen, maar om te composteren. PLA is namelijk 100% biologisch afbreekbaar.

Producten zonder coating

Niet alle producten in ons assortiment bevatten een (bio)plastic coating. Dit is afhankelijk van het materiaal waarvan het product gemaakt is en waar het product voor dient. Wanneer een product in ons assortiment een coating bevat staat dit altijd aangegeven in de productomschrijving en/of bij de fysieke eigenschappen.  

Benieuwd naar al onze producten? Bekijk ons volledige assortiment. Heb je vragen over onze producten of wil je meer weten over de verschillende coatings? Neem dan contact met ons op.