Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. Niet alleen voor ondernemers, maar ook voor klanten. Een gemiste kans dus om hier niet op in te spelen! Heb jij een restaurant, lunchroom of andere horecazaak en wil je graag verduurzamen? Er zijn verschillende dingen die je kan doen. Heb je geen idee waar je moet beginnen? Wij geven je een aantal tips.
Duurzamere disposables
Doe jij aan afhaal of bezorging? Kies dan voor duurzame disposables. Plastic tasjes en bakjes zijn tegenwoordig helemaal niet meer nodig, aangezien er genoeg mooie alternatieven op de markt zijn. Denk aan papieren tasjes, suikerriet hamburgerbakjes en palmblad borden. Deze producten zijn niet alleen duurzamer, maar ook een stuk mooier dan plastic verpakkingen. Friet uit een kartonnen frietbakje ziet er toch veel aantrekkelijker uit dan een saai plastic bakje?
Wil je duurzame(re) disposables inkopen? Bekijk bijvoorbeeld onze papieren tasjes, snackbakjes of frietbakjes!
Energiezuinige apparaten
De grootste winst is meestal te behalen in de keuken. Oude fornuizen, ovens en andere apparaten verbruiken vaak enorm veel energie. Vervang deze voor nieuwe energiezuinige apparaten en je maakt al een hele grote stap richting duurzaam ondernemen. Een leuke bijkomstigheid: Het is niet alleen duurzamer, maar kan je ook een hoge energierekening besparen. Een win-winsituatie dus!
Weggooien is zonde
Gaat er aan het einde van de dag veel voedsel de prullenbak in? Kijk dan eens kritisch naar je menukaart, inkoopbeleid en portiegroottes. Wellicht zou je het aantal opties op de menukaart kunnen verkleinen, zodat er minder verschillende ingrediënten ingekocht hoeven te worden. Daarnaast zou je ook de porties kunnen verkleinen van gerechten die vaak niet volledig worden opgegeten. Zijn er toch ingrediënten overgebleven? Probeer hier dan creatief mee om te gaan. Weggooien is zonde!
Een duurzamere menukaart
Tegenwoordig weten we allemaal dat de vleesindustrie een van de grootste vervuilers is. Serveer jij veel vlees en wil je duurzamer ondernemen? Dan is dit een punt waar veel winst te behalen valt. Verminder je vlees inkoop en zet meer vegetarische opties op de menukaart. Probeer daarnaast zoveel mogelijk lokaal in te kopen en gebruik te maken van seizoensproducten.
Naast deze vier tips liggen er natuurlijk nog veel meer kansen om jouw zaak te verduurzamen. Denk aan duurzamere energiebronnen, afval scheiden, duurzamere verlichting, etc. Heb je hulp nodig bij het kiezen van duurzame disposables? Neem dan contact met ons op.