Handschoenen en Mondkapjes

Ook voor handschoenen en mondkapjes ben je bij ons aan het juiste adres. In deze categorie vind je medische mondkapjes en handschoenen van verschillende materialen. Lees meer

Handschoenen en Mondkapjes

33 producten

Handschoenen kopen in verschillende soorten en maten

Ben je op zoek naar wegwerphandschoenen? Die zijn er in vele soorten en maten. In ons assortiment vind je handschoenen van nitril, vitrile, latex, TPE en vinyl. Vind je het lastig om te bepalen welke handschoenen het meest geschikt zijn voor jou? Denk dan goed na voor welke werkzaamheden je de handschoenen wilt gebruiken en ga na of er iemand van je personeel een latex allergie heeft. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via het formulier of telefonisch via 050 747 0003. We staan voor je klaar! 

Latex handschoenen

Latex handschoenen worden gemaakt van rubber waardoor ze zeer stevig en elastisch zijn. Ze beschermen tegen diverse bacteriën, maar zijn niet geschikt om te gebruiken met olie en vet. Het kan voorkomen dat mensen allergisch zijn voor latex, dan wordt het niet aangeraden om deze handschoenen te gebruiken. Handschoenen van vinyl of nitril zijn een goede optie voor mensen met een latexallergie.   

Latex handschoenen zijn geschikt voor: 

 • Omgang met voedsel 
 • Werkzaamheden met lichaamsvloeistoffen zoals bloed 
 • Verzorgende werkzaamheden 
 • Schoonmaken zonder agressieve chemische stoffen 

Nitril handschoenen

Nitril handschoenen voelen praktisch hetzelfde aan als latexhandschoenen, maar worden gemaakt van een chemische stof; nitril. Wegwerphandschoenen van nitril worden vaak gebruikt voor mensen met een latexallergie. Daarnaast hebben handschoenen van dit materiaal nog diverse andere voordelen. Zo zijn ze sterker dan latex handschoenen en kan je er ook prima met olie en vet mee werken. 

Nitril handschoenen zijn geschikt voor: 

 • Omgang met voedsel 
 • Werkzaamheden met lichaamsvloeistoffen zoals bloed 
 • Mensen met een latexallergie  
 • Schoonmaken 
 • Omgang met geneesmiddelen 
 • Verzorgende werkzaamheden 
 • Omgang met diverse chemische stoffen 

Vitrile handschoenen 

Vitrile handschoenen worden gemaakt van een combinatie van vinyl en nitril. Dit materiaal zorgt ervoor dat de handschoenen zachter aanvoelen en beter bestand zijn tegen veroudering dan handschoenen van vinyl. De handschoenen zijn ideaal te gebruiken bij werkzaamheden in de zorg of in de voedselindustrie. 

Gepoederde en ongepoederde handschoenen 

Als je op zoek bent naar handschoenen kom je eigenlijk altijd ongepoederde en gepoederde handschoenen tegen. Het verschil? Gepoederde handschoenen bevatten een laagje maïzena of maiszetmeel. Dit laagje zorgt ervoor dat de handschoenen gemakkelijker aangetrokken kunnen worden. In zowel de voedselindustrie als in de medische markt is het echter aan te raden om te werken met ongepoederde handschoenen. In ons assortiment vind je dan ook enkel ongepoederde wegwerphandschoenen. 

Goedkope handschoenen bestellen op TakeAware.nl

Bij TakeAware verkopen we geen gewoon verpakkingsmateriaal. We zijn altijd op zoek naar duurzamere alternatieven voor disposables, veelal van plant-based materialen. Zo ook voor onze handschoenen. Continu doen we ons stinkende best om te blijven innoveren met duurzame producten. Daarnaast bieden wij onze producten aan tegen scherpe prijzen. Heb je meer nodig dan alleen wegwerp handschoenen? Naast goedkope handschoenen verkopen we nog meer hygiene producten zoals afvalzakkendispensersnavul zeep en meer. Bestel je voor 16:00? Dan heb je onze producten morgen al in huis, tegen lage verzendkosten.