Rietjes in verschillende soorten en maten

Rietjes zijn allang niet meer alleen voor kinderen. Veel drankjes, zoals cocktails en smoothies worden vaak gedronken met een rietje. Het drinkt niet alleen prettig, maar ziet er ook nog eens leuk uit! Lees meer.  

Rietjes

7 producten

Papieren rietjes kopen?

Ben jij op zoek naar papieren rietjes voor jouw restaurant, lunchroom, cocktailbar of andere horecazaak? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We hebben verschillende rietjes in ons assortiment, in meerdere kleuren en groottes.

Duurzame rietjes van FSC® gecertificeerd papier 

Veel van onze rietjes zijn gemaakt van FSC® gecertificeerd papier. Dat wil zeggen dat het papier afkomstig is van verantwoord beheerde bossen. Forest Stewardship Council (FSC) is een internationaal label die sociaal correct, ecologisch verantwoord en economisch leefbaar bosbeheer promoot. Om ervoor te zorgen dat bos behouden blijft wordt elk bos opgedeeld in verschillende vakken. Elk jaar wordt er in een ander vak bomen gekapt, zodat het bos zich weer kan herstellen.  

Verschillende formaten papieren rietjes

Rietjes komen in verschillende soorten in maten. Wil jij weten welk rietje geschikt is voor welk drankje? We leggen het je uit. De kortste rietjes in ons assortiment zijn 15cm lang. Dit formaat rietje is ideaal voor het serveren van cocktails, maar ook erg handig voor kinderen. Jonge kinderen drinken vaak hun limonade uit een kleiner glas of kleinere beker. Met een regulier rietje zouden ze redelijk snel hun drinken kunnen omgooien, met een cocktailrietje hoef je daar niet bang voor te zijn. De rietjes van 23 cm lang zijn geschikt voor reguliere drankjes en bekers. In ons assortiment vind je rietjes van verschillende diktes. Rietjes met een diameter van 6 en 8 millimeter.  

Verbod op plastic rietjes 

Vanaf 3 juli 2021 is de nieuwe Single Use Plastic (SUP) wetgeving van kracht gegaan. Een wetgeving met als doel om de plastic vervuiling tegen te gaan. Het voornaamste binnen deze wet is een verbod op plastic wegwerpartikelen, waaronder plastic rietjes. Gelukkig zijn er genoeg goede alternatieven, zo ook de rietjes in onze digitale schappen. Meer weten over de SUP wetgeving? Lees dan onze blog over deze wetgeving en de gevolgen voor de horeca.

Goedkope rietjes bestellen bij TakeAware

Bij TakeAware verkopen we geen gewoon verpakkingsmateriaal. We zijn altijd op zoek naar duurzamere alternatieven voor disposables, veelal van plant-based materialen. Zo ook voor al onze rietjes. Continu doen we ons stinkende best om te blijven innoveren met duurzame producten. Daarnaast bieden wij onze producten aan tegen scherpe prijzen. Heb je meer nodig dan alleen een goedkope rietjes? Naast duurzame rietjes verkopen we ook veel andere disposables en bekers, zoals koffiebekers, ijsbekers, milkshakebekers en meer. Bestel je voor 16:00? Dan heb je onze producten morgen al in huis, tegen lage verzendkosten.