De beste duurzame disposables voor kantines: Wat zijn de opties?

Als je een kantine runt, weet je hoe belangrijk het is om de juiste disposables te kiezen. Niet alleen moeten ze praktisch en betaalbaar zijn, maar ze moeten ook bijdragen aan een duurzame bedrijfsvoering. In dit artikel bespreken we de beste disposables voor kantines en waarom ze zo vaak worden gekozen.

1. Bestek

Houten bestek is een populaire keuze voor kantines. Het is vaak gemaakt van FSC-gecertificeerd hout, wat betekent dat het afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Dit bestek is volledig composteerbaar, wat het een milieuvriendelijke optie maakt. Het heeft een natuurlijke uitstraling en is stevig genoeg voor de meeste maaltijden.

Bamboe bestek is een andere duurzame optie. Bamboe groeit snel en is hernieuwbaar, wat het een uitstekende keuze maakt. Bamboe bestek is sterk en volledig composteerbaar, waardoor het een praktische en duurzame keuze voor kantines is.

Nieuwsgierig naar ons volledige aanbod? Bekijk hier onze categoriepagina bestek!

2. Koffiebekers

In veel kantines zijn kartonnen koffiebekers de go-to optie. Ze zijn geschikt voor zowel warme als koude dranken en hebben vaak een coating wat ze voedselveilig en gebruiksvriendelijk maakt. Karton heeft als groot voordeel dat het hernieuwbaar en recyclebaar is en daarmee plastic afval tegengaat.

Voor kantines die een stap verder willen gaan in duurzaamheid, bieden we ook herbruikbare koffiebekers aan. Deze zijn perfect voor kantines die hun impact op het milieu willen verkleinen. Deze bekers kunnen vaker dan één keer worden gebruikt, wat ze een milieuvriendelijke optie maakt.

Bekijk voor ons volledige aanbod aan koffiebekers op de categoriepagina koffiebekers

3. Saus- en Amusebakjes

Kraft kartonnen bakjes zijn perfect voor het serveren van sauzen en kleine hapjes. Ze zijn stevig, vaak voorzien van een vetbestendige coating. Kraft karton is een natuurlijk materiaal en biedt als voordeel dat het hernieuwbaar en recyclebaar is, waardoor het bijdraagt aan het verminderen van plastic afval.

Suikerriet bakjes zijn een andere uitstekende keuze. Deze bakjes zijn gemaakt van de vezels van suikerrietplanten, waardoor ze sterk en composteerbaar zijn. Ze zijn geschikt voor zowel warme als koude gerechten.

Voor al onze amuse en sausbakjes kan je kijken op de pagina sausbakjes of de pagina amusebakjes

4. Afvalzakken

Biologisch afbreekbare afvalzakken zijn essentieel voor een effectief afvalbeheer. Ze worden vaak gemaakt van PLA, een biologisch afbreekbaar plastic afkomstig van maïs of suikerriet. Ze zijn ideaal voor organisch afval.

Gerecycleerde afvalzakken zijn ook een populaire keuze. Ze worden gemaakt van gerecycled plastic, wat helpt om minder nieuw plastic te gebruiken. Ze zijn stevig en ideaal voor het dagelijkse afvalbeheer.

Ontdek ons aanbod aan afvalzakken op de categoriepagina vuilniszakken

5. Koffiebenodigdheden

Suiker- en creamersticks zijn vaak onmisbaar in kantines. Onze sticks zijn duurzaam verpakt, waardoor ze een milieuvriendelijkere keuze zijn.

Roerstaafjes zijn ook belangrijk. Wij bieden houten roerstaafjes aan die FSC-gecertificeerd zijn, wat betekent dat ze uit verantwoord beheerde bossen komen. Daarnaast hebben we roerstaafjes van bamboe. Beide soorten roerstaafjes zijn 100% biologisch afbreekbaar, wat ze een milieuvriendelijk alternatief maakt voor plastic roerstaafjes.

Bekijk ons volledige assortiment op de pagina koffiebenodigdheden 

6. Handdoek- en Poetspapier

Handdoek- en poetspapier zijn onmisbaar voor de hygiëne in een kantine. Bijna al onze handdoek- en poetspapier is gemaakt van 100% cellulose, wat betekent dat het nog zachter is dan tissue papier. Daarnaast bieden we ook gerecyclede handdoekrollen aan, ideaal voor kantines die graag een stapje extra zetten op het gebied van duurzaamheid.

7. Handschoenen

Onze handschoenen zijn belangrijk voor voedselveiligheid en hygiëne. Wij bieden handschoenen gemaakt van nitril, vitrile, latex en vinyl. 


Bij TakeAware bieden we een breed assortiment aan duurzame disposables. Neem gerust een kijkje in onze digitale schappen! Heb je vragen of behoefte aan advies? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.