Verbod op plastic wegwerpbestek: Ga voor bamboe of suikerriet

Inmiddels is vrijwel iedereen op de hoogte van de nieuwe SUP-wetgeving, die op 3 juli is ingegaan. Deze wet is van kracht geworden om de plastic soep en andere vervuiling tegen te gaan. Een van de maatregelen is het verbod op plastic wegwerpbestek. Voor veel ondernemers even schakelen dus, maar gelukkig zijn er genoeg mooie alternatieven op de markt. In dit artikel vertellen we je meer over deze duurzame(re) alternatieven en de bijkomende voordelen.

Welke alternatieven zijn er voor plastic wegwerpbestek?

Zoals eerder aangegeven zijn er genoeg duurzame alternatieven voor plastic wegwerpbestek. Zo kent iedereen wel de houten en kartonnen messen, vorken en lepels. Maar wist je ook dat er wegwerpbestek bestaat dat gemaakt is van bamboe en suikerriet? Deze materialen zijn minder bekend, maar hebben vele voordelen!

Bamboe wegwerpbestek

Bamboe is een plantsoort dat ontzettend snel groeit. De plant maakt elk jaar opnieuw stammen aan die rap de hoogte inschieten. Om producten van de stengels te maken, worden de holle stammen in rechthoekige en vlakke strips gesneden. Deze strips worden aan elkaar gemaakt waarbij de natuurlijke nerfstructuur zichtbaar blijft. Bamboe is sterk, hard en licht wat het materiaal geschikt maakt voor vele verschillende disposables. Zo ook voor bestek. Een groot voordeel van bamboe bestek is dat het uiterst aangenaam aanvoelt in je mond, ten opzichte van hout en karton. Daarnaast is er geen sprake van smaakafgifte. Bamboe bestek is volledig plasticvrij en 100% biologisch afbreekbaar.

Bekijk hier al het bamboe bestek!

 

Suikerriet wegwerpbestek

Suikerriet(pulp) is een natuurlijk afvalproduct en wordt daarom ook wel bagasse genoemd, afgeleid van het Spaanse woord voor afval. Onze suikerriet producten worden gemaakt van de pulp die overblijft nadat het sap van het riet gescheiden is. Met behulp van warmte en druk wordt de pulp samengeperst en gevormd tot de disposables die je bij ons in de virtuele schappen ziet. Suikerriet is het perfecte materiaal om te gebruiken voor bestek. Net als bij bamboe geeft het namelijk een aangenaam gevoel in je mond en is er geen sprake van smaakafgifte. Ook suikerriet bestek is 100% plasticvrij en biologisch afbreekbaar.

Bekijk hier al het suikerriet bestek!

 

Ga voor duurzaam bestek!

Ben je benieuwd naar ons duurzame wegwerpbestek? Bekijk dan hier ons gehele assortiment. Naast suikerriet en bamboe bestek verkopen wij ook bestek van hout, karton en papier. Het grootste deel van dit bestek is gemaakt van FSC® gecertificeerd materiaal. Producten die aan de FSC® richtlijnen voldoen worden gemaakt van hout afkomstig van verantwoord beheerd bosgebied. Op deze manier wordt ontbossing tegengegaan, wat belangrijk is om de CO2 uitstoot te verminderen en klimaatverandering te bestrijden.

Wil je meer informatie over onze producten, materialen en mogelijkheden? Neem dan contact op!