Vegetarische snacks? Dit is de top 5!

Vegetarisch eten wordt met de dag populairder. Met alle vegetarische opties bij onze favoriete fastfoodketens kan de snackbar om de hoek natuurlijk niet langer achterblijven. Om een goed idee te krijgen van deze vegetarische snacks hebben wij ze hieronder voor je op een rij gezet. Oesterzwammetjes, bietenballen en courgettestengels, na het lezen van deze blog wil je nooit meer iets anders :) 

1. Vegetarische kroket 

Stipt op nummer 1 staat de oude vertrouwde kroket, maar dan vegetarisch. Bijna elke snackbar heeft inmiddels wel een vega kroket in het assortiment en deze vallen goed in de smaak. Het hoofdingrediënt van deze kroket is vegetarisch draadjesvlees wat bestaat uit water, eiwit en kleurstof. De rest van de kroket (de inhoud en korst) is vergelijkbaar met het recept van de originele kroket. Kortom: de vegetarische kroket is een goeie vervanger voor de ‘echte’ kroket en heerlijk met mosterd op een wit puntje! 

2. Vegetarische bitterballen 

Net zoals de kroket is de bitterbal een van onze favoriete gefrituurde snacks. De bitterbal is dan ook zeker te verkrijgen met een vegetarische inhoud, vergelijkbaar met de receptuur van de kroket. Naast deze bitterballen bestaan er ook bietenballen (met een bietensmaak), geitenkaas bitterballen en mac ’n cheese bitterballen. Genoeg vega opties voor de bitterbal dus, en allemaal even lekker! 

3. Vegetarische frikandel 

De frikandel kan natuurlijk niet ontbreken in deze top 5 want de vegetarische frikandel is fantastisch! De vega frikandel is qua structuur en bite vergelijkbaar met de vlees frikandel en geeft dus het idee dat je een ‘echte’ frikandel eet. De vega frikandel is gemaakt op een basis van soja-eiwitten, kruiden en water.  

4. Veggie burgers 

Veggie burgers zijn inmiddels niet meer weg te denken van de menukaart bij burgerrestaurants. De veggie burger is een vegetarische hamburger die in veel verschillende varianten verkrijgbaar is. Er bestaan portobello burgers, champignon burgers, linzen burgers, enzovoort. Maar naast al deze speciale groenteburgers is de 'normale' vegetarische vleesburger toch wel het meest populair. De vleesburger is bereid op een basis van soja, eiwit, water en meel en wordt geserveerd op een lekker broodje met diverse groentes.  

5. Vegetarische kipsnacks 

Voor vrijwel alle kip snacks uit de snackbar bestaat wel een vegetarische variant. De 'kip' die in deze snacks wordt gebruikt is gemaakt van Soja, water, soja-eiwit, zonnebloemolie en soms noten. De krokante korst van de kipsnacks is meestal gemaakt van paneermeel, cornflakes of panco. Meest verkocht is de vegetarische kipcorn, maar ook de veggie nuggets zijn erg populair. Vega kiploempia’s worden daarentegen het minst goed beoordeeld.  

Na het lezen van dit artikel nog niet overtuigd van de vegetarische snacks? Dan zit er niks anders op dan ze gewoon te proberen! Bij vegetarische snacks horen natuurlijk ook duurzame disposables! Neem gauw een kijkje in onze digitale schappen. Hier vind je enorm veel duurzame frietbakjessnackbakjespapieren tasjes en andere disposables met een natuurlijke uitstraling.